Kauhuammatit, Eli PAHA LISTA

Tämä julkaistiin alun perin omana bloginaan, mutta nyt homman hidastuttua siirrän mokoman tänne arkistojen aarteisiin….29.5.2007
-w-

Koska kaikkein kummallisimpia listoja tulee aina luoda, aloitetaan sitten tämäkin.
Tiedän, että näitä on maailmalla satoja, mutta koittakaapa olla kotimaisia.

Eli yksinkertainen on kaunista: Pahin ammatti olla yli 40-vuotiaana. Perustelut tulee kertoa myös, tai viestisi modataan pois. Sitten vielä yks juttu: tätä ei tehdä kauhean vakavissaan, eli ryppyotsaisuus aiheuttaa ryppyjä.

Koska muutamat hermostuivat alkuperäisen listan ilmestyessä totaalisesti kunniakkaan ammattinsa sovaamisesta, niin laitetaanpa tähän kärkeen itsekrittinen ammatti, eli….PUOMIMIES. Eiköhän tuo ole yli 40- v jo aika turhaa hommaa kuunnella itseään täynnä olevien parikymppisten mainosjoidenkin vittuilua äänen tärkeydestä juuri tässä spotissa kun pojotetaan lentokentän vieressä sijaitsevassa setissä kuustoista tuntia, missä ei kuule edes puhetta.
Kun ”budjetti on nyt vähän tiukka, et koita saada niinku ekalla otolla kilometrin etäisyydestä hyvää soundia, kun toi sun puomi ei nyt kerta kaikkiaan mahdu kuvaan….ja mitens tää nyt tältä oikein kuulostaa???”. Jotkut asiat eivät muutu. Ne vaan pysyy ja paranoo.

Baarimikko – Menee samaan kategoriaan ruokatarjoilijan kanssa. Vaikka nyt pidänkin hommasta niin ennemmin ammun itseäni naamaan kuin teen tätä yli 40-vuotiaana. Aikuisten (kännisten) ihmisten paimentamista, idioottimaisten juttujen kuuntelemista ja holohoamista (kiitos alkoholilainsäädännön). Keuhkot menee, selkä menee, kuulo menee, hermot menee… Ei ihme, että tällä alalla alkoholisoidutaan.

Balettitanssija – Eläkeikä onneksi 42. Muuten sitä ei pystyisi kukaan tekemään. Mitä enemmän ikää karttuu, sitä vähemmän haluaa tähtirooleja.

Bingoemäntä – Tampereella hyvin voimissaan oleva toimiala. Joskus saattaa tuntua siltä, että toistaa itseään. Onneksi numerot sentään tulevat nykyään nauhalta. Bingossa näkee myös ihmiselämän koko ilon ja kurjuuden. Etenkin sitä jälkimmäistä, esimerkiksi kun bingohan suorastaan varastaa vanhusten eläkerahat.

Chattijuontaja – Lähes palkaton paskaduuni ja lähes julkkis

Lihalaatikoiden pesijä makkaratehtaalla – Laatikoitten seistyä viikkoja maailmalla, jälki on satumaista. Pitkällisellä lihatiskikokemiksellani nuorena miehenä saattaisin kuvitella tämän olevan aika ällöö.

Linnanmäen laitteenhoitaja – Kuvittele itsesi 64-vuotiaana huutamassa teineille mikkiin: ”Sanokaa, paljonko te haluutte tätä lisää!”

Mäkkärin mikävaan-just ja just onnistunut välttämään tähän ikään asti.Kunpa ei koskaan tarvitsisi.

Promotyttö – ihan kamalan montaa yli 25-v ei ole tullut vastaan

Ruokatarjoilija – Mihin elefantit menevät kuolemaan? Helsinki 10n alueella ei ole enää ainuttakaan. Fyysisesti raskas ja henkisesti puhtaasti vittumanen ammatti.

Saniteettipyttyjen tyhjennysmies. Kaikella kunnioituksella, mutta kuvittelisin että aika …antoisaa.

Stuertti – Surullinen vanha homo?

Suomirocktähti – Katse vain Eppu Normaaliin, Popedaan, Yöhön ynnä muihin dinosauruksiin ja perustelut on siinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: