Lähtöpäivä lähenee

Perkama. Syksyn Hulluilta Päiviltä siippani urheasti 4h jonottamien Delhinlippujen (vain noin 700e kahdelta meno-paluu…) lähtöpäivä tulikin yllättävän äkkiä vastaan. Ens keskiviikkona pitäs sitten olla menokenkä jalassa.
Aika hurjalta näin ensikertalaisena tuntuu mennä mokoman hulinan keskelle, mutta kaipa sitä aina jotenkin selviää.
Kammera on hankittuna, rokotuksia on käsivarressa, kamitsuja on pakkailtu ja Lonely Planetin kaks eri versiota ovat olleet kovassa käytössä. Seuraavassa vaiheessa päästään sitten itse asiaan.

Ainoa tenkkapoo… tai aihe, josta olin huolissani tähän päivään saakka on ollut netistä ennakkoon buukatun hotellin löytäminen keskeltä Delhiä varsin myöhään (lento saapuu 00:10). Paikalliset taksikuskit kun ovat kuulemma aika…epäluotettavaa ja opportunistista sakkia useiden artikkeleiden mukaan ja saattavat väittää ihan mitä tahansa saadakseen asiakkaan johonkin kaverinsa hotelliin, vaikka olisitkin tehnyt ja maksanut buukkauksen jo muualle… Joka tapauksessa asia vaivasi sen verran että päädyin loppujen lopuksi hieman varmistelemaan saapumistamme ja buukkasin kohtuuluotettavan tuntuiselta saitilta (www.viator.com) auton ja kuskin hoitamaan homman kentältä hotellille. Vähän tyyristä oli (n 40e..kallista ja kallista…), ja samalla hinnalla nukkuisi jo kaksi ihmistä aika lailla hyvin Delhin keskustassa, mutta kun ei tiedä paikallisista oloista mitään, niin koitetaan nyt tälläistä sitten. Kerron myöhemmin oliko hintansa väärti.

Tarkoituksena on siis tässä kohdassa käydä pyörimässä n 10 päivän aikana (lentoineen) reitti Delhi-Agra-Jaipur-Delhi, eli ns Intian ”kultainen kolmio”. Ensin Delhissä parit päivät, sitten Agraan Taj Mahalia tsekkaamaan, josta Jaipuriin, jossa on aika liuta kummaa hämmästeltävää ainakin Lonely Planetin mukaan. Junalla olis tarkoitus reissailla ja kovasti kosmopoliittina esiintyä. Hätäisimmät varottelivat että Intia saattaa olla näin länsimaalaisittain myös kärsivällisyyden oppitunti, jossa mikään ei toimi heti. Katsotaan miten hermo kestää.

Tämä näin niinkun suunnitelmana tässä kohdassa. Koskaanhan ei tiedä mitä tulee matkamiehelle vastaan. Käytännössä varmaan on vatsataudin kourissa ekat viis päivää ja loput sataa. 😀

Lisää turinaa myöhemmin…

Ja tässä tilanne lähtöpäivän aamuna:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: