Navigointia smart2go-softan beta-versiolla prätkäillen

Jo jonkin aikaa oli persaukista mieltäni kiihoittanut ajatus navigoiminen puhelimen avustuksella, ja kun firman puhelimet vaihtuivat Nokian E70siin, oli peli selvä.

Pikku tutkimuskierroksen jälkeen päädyin juurijulkaistuun nokian smart2go-softaan ja vaadittavaan sirf 3-piirin sisältävään Insmatin GPS-palikkaan. Ku halavalla sai. (Puhelin firman puolesta, palikka n 90e verkkokaupasta ja 30 pv navigointia skandinavian alueella 8e)
Aloitin navigointisoftan testaamisen pikku retkeilyn merkeissä, johon äitienpäivä ja retki Kuopioon oli ajankohtana omiaan.

Ei nyt kuitenkaan mennä asioiden edelle, vaan otetaanpa ensin itse softan asennusprojektista pieni katsaus.

smart2go.com -sivustolta latailin ensin vaadittavan softapaketin ja PC-suite-ohjelmaa apunakäyttäen aloitin asentamisen. (Mac-käyttäjälle jo tämä oli ensimmäinen kauhun paikka sinänsä…) Pc-suite auki, asennus käyntiin…ja ei mennyt läpi. Koitin muutaman kerran vähän eri metodein samaa, kunnes lopulta muutaman foorumikyselyn avustuksella selvisi, että puhelimen
Työkalut > Sovellusten hallinta > Valinnat > Asetukset > Varmenteiden online-tarkistus asentoon: Ei käytössä
tulee olla oikein ennekuin homma liikkuisi eteenpäin.

Ihan kiva, että selvisi, mutta mistäköhän ihmeestä esim. ei-atk-orjentoitunut isäni hakee moisen tietouden? Taitaa jäädä softat ostamatta.

-tässä kohdassa aikaa on kulunut….-

Pistin matkapuhelinfoorumiin kyselyn parin käyttökerran ja varsin bugisen meiningin jälkeen jälkeen ja alla muutamian aiheesta käytyjä messuja. E70:lle ei ole betavaiheen jälkeen tullut päivitystä, (8.7.2007) joten saatan tämän kesän rämpiä mokomalla betaversiolla ja ensi kaudeksi sitten ihan jotakin muuta.

Forumilla keskusteltua:
Kertaalleen voi navigoida paikasta a paikkaan b ja sit ostettu kartta onkin jo hukan teillä ja softa pyytää ostamaan uudestaan koko karttapaketin.
Homma korjaantuu käymällä softasta välillä ulkona, mutta bugilta vähän vaikuttais. Ja kyllä…olen maksanut kännykkä/luottokorttiyhdistelmällä 30 pv lisenssin…
Vai pitääkse lisenssikoodi vielä syöttää luurissa jonnekin….
Hmmm…

Maploaderin latautuminen onkin ollut ihan satumaisen hidas prosessi ottaen huomioon kuinka vähän dataa pitää siirtää..Betavaiheen pulmia varmaan…

Nyt jonkun tovin softaa pyöritelleenä olen huomannut että olis kätevää et ”välietappeja” tms. reittisuunnittelua sais jotenkin lisättyä. Waypointteja so to speak.
Toinen, mikä maploaderissa on huono juttu, niin jo ladatut kartat eivät listaudu puuceen ikkunassa mitenkään, vaan softa nykäsee vaikkapa uuden Euroopan kartan entisen päälle sen kummemmin kyselemättä tahi näyttämättä mitä kortilla mahdollisesti jo on. Itse en ainakaan muistanut mitkä kartat olin edellisellä yhteyskerralla jo asentanut. (Tämä pulma tulee siis vastaan vaikkapa koko Eurooppaa tungettaessa 2gB kortille) Jonkinlainen pelkkä update-paketti saattais olla kätevämpi tapa…tms..
….
Ja tämän kaltasita juttua sitten riittääkin…
Loput jorinat aiheesta matkapuhelininfon sivuilla.

_________________

Näihin ylläoleviiin kun lisää vielä käytön hankaluuden, epäloogisen reitityksen, bugeja lisenssin voimassaolon sekä lukuisat käynnistymisvaikeudet, niin I rest my case tän paskan suhteen. Ei niitä vehkeitä käyttäjillä testata näin laajasti. Piste.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: