Kunnallisista palveluista iso käsi!

Kuka vielä väittää etteikö muka kunnallinen terveydenhuolto muka toimisi? (ainakin Helsingin puolella)
Koitin nyt Intianreissun lähestyessä metsästää kadonneita/unohtuneita rokotustietojani noin vuodelta 2000 ja soittelin Alppiharjun terkkarille, joka tuolloin oli kotipaikkana. Tässä välissä olin muuttanut Vantaalle, hukannut rokotuskorttini ja aika oli syövyttänyt kaiken tuosta edelliskerrasta unohduksiin muutenkin, joten odotusarvot eivät olleet ihan kauhean korkealla.

Sain varsin kohtuullisella puhelinjonottamisella hoitsun kiinni, ja hän alkoi samantien selvittämään asiaa.
Koneelta ei löytynyt mitään ensi hätään, mutta lupasivat selvittää asiaa lisää ja pyysivät soittamaan paikalliselle terveydenhoitajalle puhelinaikana. Soittelin, ja terkkari syvästi pahoitellen sanoi ettei nyt pääsisi tarkastamaan asiaa, kun henkilökuntaa oli talossa paikalla -2, mutta toimittaisi asian eteenpäin ja pyysi soittamaan toimistoon vielä kerran parin tunnin sisällä. Yeah, right, ajattelin, mutta lupaisin kuitenkin pirautella, koska toista kertaa ei voisi olla niin hyvä tuuri että pääsisin edes puhelinlinjoista läpi!

Yllätysten aika ei ole ohi, sillä uudelleen soittamalla sain kuin sainkin tiedot aika kohtuullisessa ajassa (varmaankin) kiireisiinsä hukkuvilta kipusiskoilta oikein ystävälliseen sävyyn. Aivan mahtava meininki! Hyvähyvä!

Olin siis ottanut 7.10.1999 (hoitsuparka oli joutunut kahlaamaan arkistoaan vähän aikaa, kuten päiväyksistä näkyy) Tetanuksen, Polion sekä Gammaglobuliinin, joten huomisella rokotuskäynnillä pitää vähän tohtoria kuulustella mitkä ovat vielä tarpeen, ja mitä eivät.

Joka tapauksessa isot propsit usein haukutuille terkkareille!

Edit: Tarina jatkuu: Nyt on Havrixista maksettu 50€ . Hep-a pitäisi seuraavan vuoden aikana pistää vielä uudestaan, jolloin se olisi voimassa seuraavat 20-v, joten kaiken muistamisen keskellä tämäkin pitäisi johonkin muistikirjaan laittaa.
Sekä malaria- että vatsatauti-antibioottireseptit ovat myös kourassa. Parempi puoliskoni oli ottanut samalla terkkarilla päivää aiemmin pistoksensa ja malarian vaaraa ei siellä toimineen valkotakin mukaan tarvitsisi kaupunkialueilla varoa lainkaan, kun taas oma työterveyslekurini suositteli mokomat hevipillerit hankkimaan. Nähtäväksi jää…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: