Kaupankäynnin alkeita

Seurailin tuossa moottoripyörä.orgin sivuilla käytävää keskustelua kaupankämisestä ja pari asiaa juolahti mieleen.
Täällä härmässä tuntuu kans täysin puuttuvan kaupankäynnin kulttuuri.

Tuntuu että yksityisissä auto/pyöräkaupassa porukat ottavat täällä päin vähän turhan henkilökohtaisesti koko tapahtuman. V*ttullaan joko myytävästä laitteesta tai tarjotusta hinnasta ja ollaan nokka rullalla kommentoimassa tai jopa turpaan vetämässä kolmannen poikkipuoleisen ei-tyydyttävän lauseen kohdalla. Vähän turhan dramaattista aika ajoin ja aika kummia kiihtymisen aiheita? Kyllä noita hankittavia laitteita ja asioita riittää nykyaikana, kun sotakorvauksetkin on jo maksettu aika kauan sitten…
Varsinkin tinkimistilanteessa pokka tuntuu pettävän toiselta aina tavalla tai toisella. SEKIN on VAIN kaupankäyntiä.

Kirpputorit ovat munanneet itsensä vähän saman logiikan mukaan. Kun alkuperäinen ajatus oli päästä itselleen tarpeettomista asioista eroon pikku rahalla, niin nyt tarjolla on aika perhanan kallista 80-luvun vaatetta joka on ehkä nippanappa säilyttänyt värinsä päälleommellussa lacoste-merkissään. Ja hinta 20e.
En minä osata moista ainakaan.
Jos tarjottu kauppa ei miellytä, niin kiittimoido ja se haluttu kauppa löytyy jostain muualta.
Pahoitteluni vain puolityhjien kirppareiden pitäjille joissa ei käy kukaan.

Kukin tavallaan, mutta kauppa on kuitenkin VAIN kaupankäyntiä eikä vaimonvaihtoa kameleihin tai muuta yhtä tunnepitoista.
Mitäpä sitä rautaan rakastumaan.

One thought on “Kaupankäynnin alkeita

  1. Olen jo aikapäivää sitten lakannut lukemasta netistä mitään keskusteluja liittyen ihan mihin vaan, sillä näitä ”keskusteluja” näyttää aina jotenkin hallitsevan nuo arkipäivän mattinykäset, ihmiset joilla ei todellakaan ole mitään järkevää tai rakentavaa sanottavaa. Paitsi että täältä puuttuu kaupankäynnin jalo taito, täältä puuttuu myös yleiset käytöstavat. Tämän lisäksi ulosanti on useinmiten luolamiesten tasoa. Netissä on vielä se huono puoli, että siellä voi kuka tahansa hiirulainen huudella ja uhota mitä vain koska se oma vaatimaton pärstä ei kuitenkaan näy kenellekään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: